Ataköy Anadolu Lisesi

WEB https://atakoylisesi.meb.k12.tr
Adres : Refet Bele Sok. no.15 Ataköy 4. Kısım Ataköy Bakırköy/İstanbul
VİZYON : Bilim ve teknolojinin farkında olan, değişime ve gelişime açık, öğrenmeyi temel ihtiyaç kabul eden, değerlerini yaşayan ve yaşatan, hoşgörü sahibi, farklılıkları zenginlik kabul eden, en az bir yabancı dili çok iyi bilen, yüksek moral değere sahip, kendine güvenen, katılımcı, kendini sorgulayan etkili ve nitelikli, çağdaş, demokrat, şahsiyetli bireyler yetiştirerek Ülkemizin en başarılı okullarından biri olmaktır.
MİSYON : Öğrencilerimizin; Bilgili , becerili , dürüst , sorumluluğunu bilen Araştıran , sorgulayan , paylaşan , çok yönlü ve tarafsız bakabilen Çevresiyle olumlu iletişim kurabilen Ortak bir genel kültürle , soruların farkında olabilen , ülkemizin kalkınmasına yardımcı olabilecek İlgi , istek ve yetenekleri doğrultusunda yüksek öğretime ve hayata iyi bir şekilde hazırlanmış Anadilini doğru ve etkili konuşan, yazan, Milletimizin milli, tarihi, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren; ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan, anlayan, İnsan haklarına saygılı ve duyarlı bireyler olmalarını sağlamaktır.
BAŞARILAR :

Bağlantı : Metro Ethernet
Yabancı Dil : İNGİLİZCE-ALMANCA
Servis : OKUL SERVİSİ BULUNMAKTADIR
Ulaşım : Belediye otobüsleri,Minibüs,metrobüs
Yerleşim Yeri : Ataköy 4 Kısım Refet Bele sokak. no: 15 Ataköy Bakırköy/İSTANBUL
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : İl Merkezine 10 km, İlçe Merkezine 1 km
Kontenjan Bilgileri : 2022/2023 YILINDA 9. SINIF KONTENJANIMIZ 280 DİR. 2023/2024 YILINDA 9. SINIF KONTENJANIMIZ 160 DİR.
Okulun Sınav Başarı Durumu : 2021/2022 %71
Sportif Etkinlikler : VOLEYBOL,BASKETBOL,FUTBOL,ATLETİZM
Bilimsel Etkinlikler : 4006 TUBİTAK PROJELERİ
Proje Çalışmaları : ERASMUS PROJESİ, BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ, BEYAZ BAYRAK OKUL SAĞLIĞI, GÜVENLİ OKUL PROJESİ, TİYATRO ÇALIŞMALARI, YURTİÇİ VE YURTDIŞI GEZİLERİ, ÜNİVERSİTE GEZİLERİ